(Framerate.no): Før helgen kom nyheten om at Xbox One har solgt bedre enn Playstation 4 i USA de siste tre månedene, etter å ha ligget bak lenge.

Det kan se ut til at lanseringen av Xbox One S har gjort sitt for å bedre salget betraktelig, både ved salg av Xbox One S og prisnedsatte originale Xbox One-konsoller.

I Japan går det imidlertid trått for Xbox One og Microsoft, noe det for så vidt også gjorde med de forrige Xbox-generasjonene.

Nå har Xbox-sjefen, Phil Spencer, snakket med den japanske spillpublikasjonen Famitsu, og forklart hva han mener er grunnen til at Xbox gjør det så dårlig i Sony og Nintendos hjemland.

 

Mangler passende spill

Det hele dreier seg om spill, ifølge Spencer, og Xbox har ikke hatt nok spill som kan friste det japanske publikumet.

- Det handler mye om spillene som er sluppet til konsollen, og jeg tror nok mange av spillene ikke er spill de japanske spillerne er interessert i å spille eller sette seg inn i, sier Spencer i intervjuet med Famitsu.

Microsoft gjorde et tappert forsøk med rollespillene «Blue Dragon» og «Lost Odyssey» til Xbox 360, men det ble i stor grad med forsøket.

- Japanske spillere ser ut til å foretrekke spill som «Persona 5» og «Nioh», noe som er mye av grunnen til at vi fikk japanske utviklere til å lage «Blue Dragon» og «Lost Odyssey» til Xbox 360, forklarte Spence videre.

 

Selger noen hundre i måneden

At tallene er dårlige er det ingen tvil om. I samme uke som PS4 Slim ble lansert i Japan ble det solgt 156 Xbox One-konsoller i landet, mot over 96 000 PS4-konsoller.

Det ser imidlertid ikke ut til at Microsoft har gitt helt opp ennå. Selskapet planlegger nemlig å slippe Xbox One S i Japan før jul, så spørs det om det vil hjelpe på Xbox-salget i Playstations hjemland.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer