(Framerate.no): Det er ikke bare prosessor og grafikkprosessor som har fått seg en overhaling i Playstation 4 Pro.

Nå viser det seg at Sony har valgt å øke hastigheten på lagringen også, ved at de har gått for SATA 3.0, i stedet for å fortsette med den eldre og tregere SATA 2.0-standarden som er å finne i vanlige Playstation 4.

Ved å velge den nyere SATA-standarden for tilkobling av harddisk øker den mulige overføringshastigheten til det dobbelte, sammenlignet med vanlige Playstation 4, fra tre til seks gigabit per sekund.

Det bør gjøre bruken av harddisk ved skriving, og ikke minst ved lasting av spill, raskere enn med dagens løsning. Velger du i tillegg å bytte ut harddisken med en hybriddisk eller en SSD vil hastighetsøkningen kunne være enda mer merkbar.

Det er imidlertid foreløpig usikkert hvilken type standard harddisken som følge rmed maskinen kjører med, men SATA 3.0 gir større potensial for egne oppgraderinger. Det er nemlig en enkel sak å bytte harddisk i PlayStation-konsollene.

Playstation 4 Pro kommer i salg 10. november, og så godt som alle norske forhandlere har lagt den ut til en pris på 4 190 kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer