(Framerate.no): Det var en gang, for lenge, lenge siden, at Dell lagde kraftige spill-pc-er som ikke kostet skjorta, buksa, og litt til.

Før Dell kjøpte Alienware, og en stund etter det også, solgte selskapet kraftige og ikke alt for skremmende dyre spill-pc-er med XPS-navnet klistret på.

Etter hvert begynte Dell å satse mer og mer utelukkende på Alienware, og pc-er med tidvis skremmende høye priser.

 

Vil satse bredere

Nå, med stadig vekst i spilling på pc, har Dell funnet ut at det kanskje kan være greit å ha et tilbud også til dem som gjerne vil spille, men som ikke helt er der at de vil bruke store summer på en Alienware.

Derfor velger Dell nå å oppgradere og satse på enda mer spilltilpassede pc-er i Inspiron-serien. Først ut er oppgraderte Inspiron 15 Gaming.

Dell har ikke tatt den helt ut med de nye Inspiron 15 Gaming-modellene, men selv den enkleste modellen, med firekjerners Core i5, hybriddisk og Geforce GTX 1050, bør fungere fint til spilling for de som ikke er alt for kravstore.

Toppmodellen i den nye Inspiron 15-serien så langt, vil være utstyrt med firekjerners Intel Core i7, 512GB SSD og det noe raskere Geforce GTX 1050 Ti.

 

Best tilpasset Full HD

Geforce GTX 1050 og 1050 Ti ble endelig offisielt annonsert tidligere denne uka, men har vært godt kjent i lengre tid allerede. De nye, og rimeligere, grafikkprosessorene fra Nvidia er gode for et sted mellom 50 og 70 prosent av ytelsen man får med et Geforce GTX 1060 – litt avhengig av spill og graikkinnstillinger.

I likhet med AMDs rimeligere grafikkprosessorer, er GTX 1050 og 1050 Ti i all hovedsake tiltenkt spilling i 1920x1080 pikslers oppløsning, som fortsatt er det klart mest populære.

Slik sett bør det passe greit at alle de nye Inspiron 15 Gaming-modellene, med unntak av toppmodellen, er utstyrt med Full HD-skjermer. Toppmodellen er på sin side utstyrt med 4k IPS-panel, og her kan det nok fort være en fordel å stille ned oppløsningen i spillene om man vil ha en god spillopplevelse.

Ifølge Dell skal de nye spillbærbare i Inspiron-serien være tilgjengelige for salg på selskapet nettside nå, men da vi sjekket var det fortsatt modeller med Geforce GTX 960 som lå ute for salg.

Når de nye modellene dukker opp vil de koste fra 9 990 kroner for den enkleste modellen, og etter alt å dømme rundt 15 000 kroner for toppmodellen med Core i7, stor SSD og Geforce GTX 1050 Ti.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer