(Framerate.no): Lenovo er ikke tradisjonelt sett kjent for å være et selskap som satser på spill og moro.

Frem til noen få år siden drev selskapet i hovedsak med dyre, og svært gode, bærbare (og stasjonære) til bedriftsbruk. Siden den gang har selskapet sluppet en rekke pc-er i både billig- og mellomklassesegmentet, myntet på den jevne hjemmebruker.

Et knippe spill-pc-er har det også blitt, og den nyeste IdeaCenter-serien byr på et par skikkelige råskinn.

I forbindelse med årets CES-messe i Las Vegas, som starter denne uken, har Lenovo vist frem en hel bråte med nye pc-er, inkludert flere spill-pc-er.

 

Nye serie og oppgraderte pc-er

Selskapets kommende spillbærbare vil høre hjemme i en ny serie, kalt «Legion». De to første modellene ut vil være Lenovo Legion Y520 og Y720.

Ikke overraskende er det, basert på modellnavnene, snakk om pc-er med enten 15,6- eller 17,3-tommere.

På 15-tommeren vil det være Full HD-panel som gjelder, mens 17-tommeren også vil kunne leveres med 4K-panel. Begge de to seriene vil være utstyrt med IPS-panel.

Begge de to modellseriene vil videre være utstyrt med syvende generasjon Intel Core i-prosessorer, Nvidia GTX 10-serie grafikkprosessor, SSD, harddisk og rikelig med minne til spill og daglig bruk.

 

17-tommer med VR-støtte

Selv om listen ser lik ut for de to modellseriene, ser det ut til at 17-tommeren vil være den mest interessant for spillerne.

I 17-tommeren, Legion Y720, ser det ut til at det vil være Core i7-prosessorer og minst Geforce GTX 1060 som gjelder, mens Lenovo er litt mer vage når det gjelder Y520, ved kun å si at den vil leveres med Intel Kaby Lake, som fort kan bety svakere prosessorer enn Core i7.

Ellers vil minstemann, Y520, blant annet være å få med Geforce GTX 1050 Ti, som er hakket svakere enn GTX 1060. Det bør fortsatt være krefter nok til å kjøre de fleste spill fint i Full HD-oppløsning, men har du planer om å spille i for eksempel VR, vil det være 17-tommeren med kraftigere grafikk som gjelder.

Storebror vil, i tillegg til kraftig grafikk og prosessor, også leveres med ymse finurlige løsninger, som for eksempel innebygd støtte for tilkobling til Xbox One-håndkontrollen (både første og andre generasjon) uten bruk av dongel.

 

Tasatur i samarbeid med Razer

Flerfargede lys under tastene, laget i samarbeid med Razer, skal også være på plass. Hvorvidt det er snakk om en «billigløsning» med tre eller fire fargesoner, eller individuelle fargeinnstillinger per tast, har Lenovo enn så lenge ikke sagt noe om.

Ut fra bildene kan det imidlertid se ut til at det er snakk om en løsning med fargesoner, som erfaringsmessig er ganske meningsløst - annet enn for å lage litt diskostemning.

Lenovo planlegger å slippe sine nye spillbærbare i løpet av våren. Når pc-ene eventuelt dukker opp i Norge vites ikke, men gitt at selskapet allerede selger spill-pc-er her til lands virker det sannsynlig at de også vil dukke opp her omtrent samtidig.

Prisene i USA vil starte på rundt 900 dollar for Lenovo Legion 520, og rundt 1 400 dollar for Lenovo Legion Y720, noe som nok vil bety henholdsvis rundt 9 000 og 14 000 kroner her til lands.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer