(Framerate.no): Til tross for at Windows 10 ble tilbudt som en gratis oppgradering til alle som brukte Windows 7 og Windows 8, et tilbud som varte i ganske nøyaktig ett år, er det så langt kun rundt 25 prosent som har tatt steget og oppgradert.

De nye markedsandelstallene kommer fra Net Market Share, som har regnet seg frem til at Windows 10 nå har en markedsandel på 24,35 prosent, som er opp en halv prosent siden november.

Til sammenligning har Windows 7 fortsatt en markedsandel på 48,34 prosent, også det en økning, sammenlignet med novembertallene. Windwos 8.1 er nå nede på 6,9 prosent.

 

Mer populært til spill?

Om det går trått for Windows 10 i det store og det hele, kan det se ut til at det er mer populært blant spillere, enn Windows-brukere flest.

I Steams ferskeste maskinvareundersøkelse har Windows 10 nemlig klatret seg opp til en brukerandel på solide 50,35 prosent, opp nesten 20 prosent siden samme tid i fjor.

Windows 7 ligger på en trygg andreplass med 33,87 prosent, ned omtrent seks prosent siden desember 2015.

 

Ellers viser den nyeste Steam-undersøkelsen at Nvidia fortsatt dominerer når det gjelder grafikkort, og at Geforce GTX 970 fortsatt er den klart mest populære grafikkprosessoren, men en brukerandel på 4,64 prosent. Av Nvidias 10-serie er det, ikke overraskende, GTX 1060, på en syvendeplass, som er mest populært.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer