(Framerate.no): HDR (High Dynamic Range) har vært en av de store nyhetene når det gjelder tv-er det siste året, eller noe deromkring.

Selv om det er 4K eller UHD det gjerne snakkes mest om, og som folk har hørt om, er nok HDR en større og mer interessant nyhet.

Så langt har HDR vært forbeholdt tv-er, men nå ser det ut til at de første pc-skjermene med støtte for teknologien er på vei.

 

Bedre kontrast og flere detaljer

Med HDR får du langt bedre kontrast og bedre fargedynamikk i bildet på tv-en, med jevnere og bedre overganger mellom lyse og mørke partier, og muligheten til å vise detaljer som ikke er mulig med vanlige tv-paneler.

Benq ser ut til å være blant de aller første som slipper en pc-skjerm med støtte for HDR, i form av sin kommende, 31,5-tommer store SW320.

Ikke overraskende er skjermen utstyrt med et 4K/UHD-panel, altså 3840x2160 pikslers oppløsning.

Skjermen er beregnet på profesjonelle brukere, med spesielt fokus på fotografer og designere.

Benq lover at panelet skal takle 99% av Adobe RGB-fargerommet, og naturlig nok hele sRGB-fargerommet, og mer til.

 

Ikke akkurat spillskjerm

Skjermer i dette segmentet er normalt sett ikke videre egnet til spilling og den slags, men med støtte for HDR 10, den mest utbredte HDR-standarden så langt, bør det for så vidt være mulig å koble til både Xbox One S og Playstation 4 Pro for å dra nytte av HDR-fordelene.

Med 14ms responstid spørs det imidlertid om det vil fungere noe særlig å spille på skjermen, spesielt med spill hvor ting går litt raskt unna.

Benq SW320 er ventet klar for salg i løpet av januar, og de norske prisene vi har klart å finne starter på omtrent 14 500 kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer