(Framerate.no): VR kan være utrolig kult, men det er ikke uten sine ulemper. Ved siden av relativt stive priser, er tykke kabler for å koble alt sammen, som en fort kan finne på å snuble rundt i, et småirriterende element.

En potensiell løsning på «problemet» med stive og tykke kabler er VR-sekkene, kraftige spill-pc-er du kan bære på ryggen.

Disse begynte så smått å dukke opp på messer og i pressemeldinger før sommeren, fra produsenter som MSI, HP og Zotac.

 

Kraftig VR-sekk

Det tar tid å utvikle nye løsninger, men nå er Zotac klare med sin første VR-sekk, som skal være rett rundt hjørnet.

Etter hvert skal det være mulig å få VR-sekken i flere varianter, men enn så lenge ser det ut til at det kun er snakk om én tilgjengelig konfigurasjon.

Zotac VR Go, som sekken blir hetende, vil være utstyrt med Intel Core i7-6700T-prosessor, Geforce GTX 1070 grafikkprosessor, 16 gigabyte minne og en SSD med 240 gigabyte lagringsplass.

Ved å gå for Core i7-6700T, fremfor vanlig i7-6700 eller i7-6700K, blir ytelsen noe lavere, men samtidig er strømforbruket omtrent halvparten. Det er ingen ulempe når det er snakk om en pc som skal bæres på ryggen og drives av batterier.

 

Utskiftbare batterier

VR Go drives av to batterier, slik at du kan bytte ut det ene av dem mens pc-en er i gang. Har du et par ekstra batterier kan du dermed holde det gående mye lenger enn de omtrent to timene driftstid Zotac lover.

Vi antar at det også er mulig å spille med laderen koblet rett i pc-en, men da er jo noe av poenget med en ledningsløs VR-sekk borte.

Når, eller om, Zotac VR Go dukker opp her til lands vet vi ikke ennå. I USA er det nå mulig å bestille VR-sekken fra blant annet Amazon. Prisen der ligger på omtrent 2 000 Dollar, noe som fort kan bety rundt 20 000 kroner når/om den dukker opp her til lands.

Med en slik pris, og om man allerede har en pc som duger til VR-spilling, kan det kanskje være like greit å vente på at VR-sett som Oculus Rift og HTC Vive blir trådløse. En trådløs modul til sistnevnte vil kun være tilgjengelig i begrenset opplag i starten.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer