(Framerate.no): Det kom overraskende på de fleste da Nintendo tidligere i år kunngjorde at de planla å slippe en miniversjon av sin gode, gamle NES-konsoll.

Den nye konsollen ser ut som en gammel NES, men er langt, langt mindre. Konsollen, som koster fra omtrent 750 kroner, leveres med 30 forhåndsinstallerte, klassiske spill og en håndkontroller.

Etter mye venting dukket den endelig opp i butikkene i forrige uke - og forsvant fra hyllene ganske så umiddelbart.

De fleste av dem som har fått tak i en NES Classic Mini har nok valgt å koble den til tv-en, som nå gjøres via HDMI, for å få et gjensyn med gamle spillslagere fra 80-tallet.

 

Inn med Ubuntu

Noen har imidlertid valgt å gjøre noe litt annet, nemlig å åpne den lille konsollen, tukle med maskinvaren og fått til å installere Linux på den.

Operativsystemet i NES Classic Mini er Linux-basert i utgangspunktet, men med litt triksing og miksing, de riktige kablene og riktig kunnskap, er det mulig å installere vanlige Linux-distribusjoner også.

En kar med kallenavnet urandom har nemlig lagt ut en guide som forklarer hvordan du kan installere Ubuntu på NES Classic Mini.

 

Ikke for hvermansen

Selv om det er mulig, ser det ikke ut til å være direkte enkelt å få installert Ubuntu på konsollen. Det kreves blant annet at du har en seriell-til-usb-kabel som kobles til hovedkortet, så et knippe programmer for å hente ut og legge inn filer på konsollen.

Du må også bake noen av filene som ligger i det originale operativsystemet inn i Linux-versjonen du ønsker å installere.

Hele prosessen er forklart her, på japansk. Heldigvis ser oversettelsen via Google relativt ryddig ut, slik at det ikke skulle være noe i veien for å prøve selv, om du føler for det.

Med operativsystemet byttet ut ligger fortsatt Nintendos emulator og alle spillene tilgjengelig på konsollen, slik at det vil være mulig å spille de gamle spillene også etter å ha byttet ut operativsystemet.

Så langt ser det ikke ut til at noen har gått løs på å installere flere spill eller andre emulatorer på den lille konsollen, men det kommer nok det også.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer