(PressFire.no): Av alle VR-headsettene som er ute på markedet i dag, er det kanskje HTC Vive som har den minst komfortable «maska».

Mye av skylda må nok legges på den forholdsvis tjukke kabelbunten som går fra den og til pcen.

Denne er litt tungvint å håndtere, og føles begrensende under lange spilløkter der du vandrer rundt i VR, og spesielt om du skal ned på alle fire for å undersøke ting nærmere.

Nå har imidlertid HTC annonsert en trådløs variant av signaloverføringen.

I samarbeid med selskapet TPCAST har de produsert en liten boks du klipser til toppen av headsettet, som så trådløst sender både video- og USB-signal til en tilsvarende boks som kobles til pcen din.

Den nye adapteren har blitt utviklet med støtte fra Vive X-programmet HTC startet opp tidligere i år, hvor de gir økonomisk støtte til selskaper som ønsker å lage tilbehør til Vive.

Det skal ikke være en merkbar signaltreghet, lover HTC, og det hele drives av et lite batteri som også festes på maska. Dette skal holde til omtrent halvannen time med spilling, men skal også etter hvert kunne utvides med ytterligere et batteri.

Dette ekstrabatteriet vil ikke festes på headsettet, men heller bare kunne ligge i lomma på den som spiller, med en tynn kabel gående opp.

Forhåndsbestillingen av trådløstsettet går opp i morgen, der personer som oppgir serienummeret på Viven sin får forkjøpsrett, med utsending i løpet av første kvartal neste år. Prislappen er omtrent 2000 kroner. For full pupp med Vive må du dermed ut med hurraprisen 11000 kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer