(Framerate.no): Til tross for at 16:9, altså vanlig bredskjerm, fortsatt er det vanligste, dukker det opp stadig flere ekstra brede skjermer, og gjerne skjermer som er beregnet på spilling.

Denne gangen er det AOC som er ute med en ny 21:9-skjerm, Agon AG352QCX, som altså er en god del bredere enn vanlige bredskjermer, og som gir deg bredere synsvinkel og mer på skjermen i for eksempel spill, og som kan gjøre at du slipper de sorte stripene i topp og bunn på en del filmer.

Den ferske skjermen fra AOC kan by på hele 35-tommers skjermpanel, og altså 21:9-format. Skjermen skal være utstyrt med VA-panel, som vi har sett på flere spillskjermer de siste årene, og som normalt gir god fargegjengivelse og innsynsvinkel.

 

Spilling i ekstra bredt format

Skjermen skal være tilpasset spilling og er utstyrt med støtte for adaptiv synkronisering, slik at skjermens oppdateringshastighet tilpasser seg bilderaten fra grafikkortet. AOC har valgt å ikke støtte Nvidias G-Sync-teknologi, men heller gått for AMDs FreeSync.

Med spenn fra 30 til 200Hz blir AOC AG352QCX blant de raskeste spillskjermen som er å få kjøpt.

Det er mye som virker fristende med AOCs nye skjerm, men det kan nok være at det skorter litt på oppløsningen for en del. Med 2560x1080 piksler fordelt på 35 tommer blir ikke pikseltettheten blant de beste.

Vår erfaring med tilsvarende skjermer med samme, relativt lave oppsløning, er at det fungerer greit til spilling, selv om bildet ikke er så skarpt som ønskelig.

 

Best med AMD?

Med tanke på at det her er støtte for adaptiv synkronisering som kun støtter grafikkort fra AMD, kan det kanskje være en fordel at oppløsningen ikke er høyere.

Til tross for kraftige oppgraderinger med sine nyeste grafikkort, er det ikke til å komme utenom at AMD fortsatt ligger et stykke bak Nvidia når det gjelder ytelse.

AOC Agon AG352QCX skal dukke opp i butikker i vår del av verden i løpet av desember. Prisen ser ut til å lande på omtrent 800 Euro, noe som fort kan bety et sted i overkant av 8 000 kroner her til lands.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer