(Framerate.no): Det å kjøre pc-spill på en vanlig skjerm kan være krevende nok i seg selv, og ønsker du å spille i VR kreves det enda mer av pc-en din.

I de fleste tilfeller kan man gjerne se hvorvidt en pc skal være i stand til å takle VR, kun ved å se på spesifikasjonene, men til tross for riktige spesifikasjoner kan ytelsen variere.

Nå har Futuremark, som lager alskens programmer for å teste pc- og mobilytelse, laget et nytt testprogram for VR, kalt VRMark.

 

Gratis eller betal

VRMark kommer i to utgaver, en gratisutgave og en betalutgave. Med gratisutgaven, Basic Edition, får du raskt svar på om pc-en din i det hele tatt takler VR.

Velger du å punge ut et par hundrelapper for Advanced Edition kan du i tillegg måle hvor godt pc-en din er rustet for å takle de nyeste og tyngste VR-spillene.

 

Mål med VR-sett eller skjerm

Med gratisutgaven får du tilgang til ett enkelt VR-rom, Orange Room, og du kan selv sjekke hvor bra du synes det fungerer, enten med VR-briller, eller på vanlig skjerm.

Betalutgaven inneholder et ekstra VR-rom. Blue Room, du kan bruke til testing, og for å se om du synes pc-en din har futt nok til å takle tyngre VR-spill.

Et godt resultat i Blue Room-testen kan også tyde på et pc-en din er klar for neste generasjon VR-sett.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer