(Framerate.no): Acers nye spillskjerm byr på kompakt størrelse, ekstra høy oppløsning og overklokkingsmuligheter.

Selskapets nye 24-tommer, XB241YU har, som skjermer flest, et navn som ruller fint av tunga. Da er det kanskje greit at Acer også kaller den Predator XB1.

Acer XB241YU er ikke helt som 24-tommer flest, ved at panelet støtter WQHD-oppløsning, altså 2560x1440 piksler, mot normalt 1920x1080 på 24-tommere.

 

Høy pikseltetthet

Det gir både en større arbeidsflate i Windows, og muligheten for et skarpere og mer detaljer bilde i spill.

Acer har valgt å utstyre XB241YU med et TN-panel, som kan være en god løsning til spill. TN-paneler er generelt raskere og mer egnet til spill, men byr normalt sett ikke på samme innsynsvinkel og fargedybde som IPS eller VA.

Og hastigheten på panelet ser det ikke ut til å være noe i veien med, med en responstid på 1ms.

 

Raskt med G-Sync, enda raskere uten

Acer XB241YU er ellers i stand til å takle 144Hz skjermoppdateringshastighet, men kan om ønskelig klokkes opp til 165Hz.

Skjermen er utstyrt med støtte for Nvidia G-Sync, for å minimere bildeforskyvelser og forsinkelser.

Er pc-en din utstyrt med grafikkort fra Nvidia kan det nok imidlertid være greit å kjøre skjermen med standardhastighet, da Nvidias adaptiver oppdateringsteknologi, G-Sync, ikke støtter 165Hz.

Av tilkoblinger vil du ha tilgang til HDMI og DisplayPort. I tillegg har Acer valgt å utstyre skjermen med en fire porters USB 3.0-hub, og et par små høyttalere.

 

Klar for flerskjermsoppsett

Det kan se ut til at Acer har sett for seg at den nye skjermen skal brukes i flerskjermsoppsett. Her er nemlig rammen svært så smal, slik at det skal bli minst mulig forstyrrelser om du spiller med flere skjermer i bredden.

Erfaringsmessig er 24-tommere godt egnet til flerskjermsoppsett. Vi har prøvd flersekjemsoppsett med både 24- og 27-tommere, og bortsett fra plassproblematikken, er vår erfaring at det kan bli vel langt å vri hodet når man spiller på tre 27-tommere.

 

Tre skjermer krever sitt

Med WQHD-oppløsning vil det imidlertid kreve en del ekstra av pc-en om du ønsker å kjøre tre skjermer i spill.

Det krever allerede sitt av pc-en å kjøre spill i 5760x1080, altså tre Full HD-skjermer, og enda mer å kjøre 7680x1440-oppløsning, altså tre WQHD-skjermer.

Enn så lenge vet vi ikke nøyaktig når Acer XB241YU blir å finne i butikkene. Med en anbefalt utsalgspris på 499 dollar i USA, ser det ikke ut til at den nye Acer-skjermen blir direkte billig. Vi tør gjette at den fort kan ende opp med å koste et sted mellom 4 500 og 5 000 kroner her til lands.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer