(Framerate.no): Det er i overkant av fire år siden spilltilbehørsselskapet Razer slapp sin første spillbærbar.

Razer Blade var slank og lekker, og skilte seg ut fra hopen av spillbærbare, som var store, tunge og gjerne hadde en litt brautende design.

Om Blade var penere å se på, kunne den ikke by på like god ytelse som mer seriøse spillbærbare. Innmaten var tilpasset den slanke designen, og endte omtrent midt på treet. Og sånn har det for det meste vært siden.

 

Fortsatt tynn, men ikke treg

Med gårsdagens avsløring, og godt hjulpet av Nvidias nye grafikkprosessorer for bærbare, er det slutt på tynn og treg.

Nye Razer Blade er nemlig svært så godt ustyrt, samtidig som selskapet har klart å holde på den, rene og slanke designen Blade-pc-ene har blitt kjent for.

Razer har valgt en firekjerners Intel Core i7-6700HQ-prosessor på 2,6 gigahertz og solide 32 gigabyte minne.

Ellers kan du få den levert med opp til to terabyte lagringsplass, ved hjelp av to SSD-er. Andre alternativer er 512 gigabyte eller én terabyte. All lagring skjer ved hjelp av to SSD-er i RAID.

 

Seriøs grafikkprosessor

Vel så interessant for dem som er ute etter noe som duger skikkelig til spill, er nok grafikkprosessoren. Razer Blade vil nemlig være utstyrt med en Geforce GTX 1080 grafikkprosessor.

Med den nyeste generasjonen Geforce er det knapt noen forskjell mellom bærbar- og stasjonærvariantene av Nvidias grafikkprosessorer.

Dermed bør nye Razer Blade være omtrent på nivå med en kraftig, stasjonær spill-pc.

 

4K og G-sync

Den kraftige grafikkprosessoren bør også være nok til at du kan dra nytte av 4K-oppløsningen på den 17,3 tommer store skjermen Blade er utstyrt med.

Skjermen er utstyrt med berøringfunksjonalitet, uten at det, erfaringsmessig, har all verdens for seg på en bærbar pc på denne størrelsen.

Da er det nok mer interessant at skjermen har G-Sync-støtte. Vår erfaring fra tidilgere, er at G-Sync på bærbare virkelig har noe for seg, selv om bærbarskjermene gjerne ikke er like raske som spillskjermer til stasjonære pc-er.

Hvor rask Razer Blade-skjermen er, har vi ikke sett noen informasjon om. Normalen er gjerne rundt 75Hz på spillbærbare med G-Sync.

 

Typisk bærbartastatur, med mekaniske brytere

For å understreke at de denne gangen har laget en seriøs spillbærbar, har Razer utstyrt nye Blade med mekanisk tastatur. Tastaturet er av den lave sorten, slik at det i bruk skal være omtrent som et vanlig bærbartastatur, men forhåpentligvis med noe raskere og mer presise taster.

Razer Blade er ventet å dukke opp i Europa i løpet av november, men det ser ikke ut til at Norge blir blant de første landene som får tilgang til den.

Prisene starter på 4 199 Euro, for modellen med 512 gigabyte SSD, noe som tilsvarer 37 500 kroner, så kommer moms og andre avgifter i tillegg. Sluttprisen vil nok ligge i overkant av 40 000 - om den kommer til Norge.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer