(Framerate.no): Alle som har vært på kino, eller sett en DVD eller Blu-ray, kjenner nok THX-logoen og de særegne THX-lydsnuttene.

Selskapet som ble startet av George Lucas i 1983 driver blant annet med lyd til film, lydteknologi, design av lydoppsett til kinoer og sertifisering av kinoer og lydutstyr.

I 2002 ble selskapet solgt til lydselskapet Creative, som eide det i omtrent 10 år. De siste fire årene har THX vært drevet som et uavhengig selskap.

Nå har altså spilltilbehørsprodusenten Razer gått hen og kjøpt hele THX, og alt som følger med selskapet.

 

Vil favne enda bredere

- Razer har et mål om å drive innovasjon innen alt av underholdning, et mål også THX har stått ved siden selskapet ble startet for over 30 år siden, sier Razer-sjefen Min-Liang Tan i en pressemelding fra Razer.

- Dette oppkjøpet gjør at vi ytterligere styrker Razers ledelse innen spillutstyr, og lar selskapet satse bredere innen underholdning generelt, samtidig som vi gjør det mulig for THX å vokse til å bli en global kjempe, på egenhånd, fortsetter Tan i pressemeldingen.

Selv om Razer nå eier THX er planen av lydselskapet skal få fortsette omtrent som før, med de samme ansatte og den samme ledelsen.

 

Ikke bundet til Razer

Det innebærer blant annet at THX fortsatt kan samarbeide med andre produsenter og tjenestetilbydere om sertifisering av produkter og tjenester, og ikke blir bundet til Razer.

Dermed kan THX fortsette arbeidet med å utvide med flere produktkategorier som kan få THX-sertifisering.

Ifølge både Razer og THX er planene klare for å utvide THX-sertifiseringen til å gjelde blant annet hodetelefoner, AR (augmented reality) og VR (virtual reality), samt enhetene som gjør det mulig å bruke disse produktene.

Vi vil altså se flere THX-sertifiserte bærbare, og kanskje også stasjonære pc-er, skjermer og mer.

Det er enn så lenge ikke kjent hvor mye Razer måte punge ut med for å slå kloa i THX, men helt gratis var det nok ikke.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer