(Framerate.no): Dualshock 4-kontrolleren har et par ekstra triks som enn så lenge ikke helt uten videre har fungert på pc.

Selve stikkene, knappene og avtrekkerene har dukket opp som de skulle en stund nå, som en standard spillkontroller i Windows, men gyro og styreflaten har det vært verre med.

Med en kommende Steam-oppdatering vil det også dukke opp støtte for de siste triksene PS4-kontrolleren har på lager, samt gjøre det mye enklere å konfigurere og bruke både Dualshock 4 og andre kontrollere i Steam-spill.

Dualshock 4 først

Det kom frem under en presentasjon på Steam Days i går, hvor Jeff Bellinghausen fra Valve, forklarte at Valve planlegger å legge til støtte for forskjellige håndkontrollere rett i Steam.

Dermed kan Valve omgå driverproblemer og manglende støtte fra produsenter og Microsoft - litt som at Codemasters har fortsatt å støtte utdaterte pc-ratt lenge etter produsentene og Microsoft sluttet å støtte dem.

Det er altså ikke bare snakk om at Playstation 4-kontrolleren vil støttes av Steam, men ifølge Bellinghausen er det den som vil være først ute.

 

Enklere enn forventet

Ifølge Bellinghausen var det overraskende enkelt å få det hele til å fungere gjennom Steam-grensesnittet.

- Tro det eller ei, men når du bruker PS4-kontrolleren gjennom Steam-grensesnittet fungerer den akkurat som en Steam Controller. Kallene til programvaren er de samme, og du får de samme funksjonene, forklarte han.

Ved siden av å gjøre det enklere å bruke og konfigurere Dualshock 4 med Steam-spill, gir den nye Steam-funksjonen også tilgang til funksjoner i kontrolleren man tidligere hadde problemer med å bruke på pc, da først og fremst gyro og styreplaten.

 

Enklere både for spillere og utviklere

Ikke bare skal det være positivt for spillerne at Steam nå vil ha bedre støtte for forskjellige typer kontrollere. Det skal også være positivt for spillutviklerne.

Ifølge Valve vil utviklerne i fremtiden, om de velger å bruke seg av løsningen i Steam, ikke trenge å legge inn en masse kode og løsninger for håndkontrollere. Det vil bli tatt hånd om direkte i Steam i stedet.

Om alt går som planlagt kan det også være slutten på kronglete innstillingsmenyer for å få håndkontrolleren til å fungere som du vil for hvert spill.

Støtte for Dualshock 4 til PS4 vil dukke opp i en fremtidig Steam-oppdatering, så vil det dukke opp støtte for ytterligere håndkontrollere og andre spillkontrollere fortløpende etter det.

Du kan lese mer inngående om den nye Steam-funksjonen i denne saken hos Gamasutra.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer