(Framerate.no): Western Digital er godt kjent for å lage harddisker til pc-er og servere, men SSD-er til konsument-pc-er har selskapet holdt seg unna - frem til nå.

Det kan virke litt pussig å ikke ha satset på SSD-er, men det kan se ut til at selskapet har vært fornøyd med å levere store harddisker til pc-er, mens andre har tatt seg av de dyrere, mindre og raskere SSD-ene.

Etter at selskapet kjøpte opp SSD- og minnekortprodusenten Sandisk i mai i år har det imidlertid skjedd ting, og nå har Western Digital endelig lansert to serier med SSD-er til forbrukermarkedet.

 

Raskere Blue, billigere Green

Man har valgt kjente navn for de to seriene, Green og Blue. Førstnevnte vil være mer budsjettorientert, og kommer i varianter med 120 eller 240 gigabyte lagringsplass.

Western Digital Blue vil være noe raskere, og dyrere, og vil leveres med 240, 500 eller 1 000 gigabyte lagringsplass.

Det kan se ut til at selskapet har hentet de nye SSD-ene mer eller mindre rett fra Sandisk-hyllene.

 

Henter fra Sandisk

Blue-SSD-ene er basert på Sandisk X400. Forskjellene mellom de to skal være minimale, men Western Digital-varianten har fått ny fastvare. Som med Sandisk-varianten kommer Blue både som vanlig 2,5-tommers SSD, og som M.2.

Green-serien er på sin side basert på Sandisk SSD Plus, som har noe lavere lese-/skrivehastigheter. Også denne kommer i enten 2,5-tommer eller M.2-format.

De ferske Western Digital SSD-ene skal være klare for salg snarlig, med Blue først ut og Green noe nærmere jul.

Norske priser ser ikke ut til å være klare ennå, men basert på amerikanske priser ser det ut til at Western Digital Blue vil koste fra omtrent 800 kroner for varianten med 250 gigabyte, til rundt 3 000 kroner for modellen med én terabyte lagringsplass.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer