(Framerate.no): I august viste Intel frem sin løning på et av problemene med VR. For selv om VR er flott og fint, er det tidvis litt knotete å være festet til pc-en med en bunte kabler.

Intels løsning var å plassere en bitteliten pc inne i selv VR-settet, og så kombinere det med kameraer og sensorer.

VR-produsenten Oculus har i disse dager en stor VR-fest i San Jose, California, og i det forbindelse hadde de en stor pressekonferanse og lanseringsfest i går kveld.

 

PC-løs VR tar over?

Blant nyhetene de viste frem der, var en løsning tilsvarende det Intel viste frem i august, en VR-brille som ikke er avhengig av hverken mobiltelefon eller en kraftig pc for å fungere.

Det var Facebook-sjefen selv, og Oculus-eier, Mark Zuckerberg, som tok seg av avsløringen av Oculus neste store prosjekt.

Enn så lenge går den pc-løse VR-løsningen under kodenavn «Santa Cruz», og er et Oculus-sett med en pc ala Intel Nuc bygd inn bak på VR-settet.

Ifølge Zuckerberg er Santa Cruz veien fremover, og noe som vil gjøre VR mer aktuelt i fremtiden, ved at man slipper å være avhengig av en kraftig pc, lange kabler og eksterne sensorer.

Foran i VR-settet er det nemlig plassert sensorer og kameraer som gjør at det skal være mulig å bruke VR uten å ha plassert ut romsensorer.

 

Fortsatt et stykke frem i tid

Enn så lenge er Santa Cruz på prototypstadiet, og ikke i nærheten av et ferdig produkt, slik at Oculus ikke har avslørt spesifikasjoner og hvordan det hele vil fungere når det endelig er ferdig.

UploadVR fikk prøve demoversjonen av Oculus Santa Cruz, og melder at det føltes mer som en Oculus Rift uten ledning, enn Gear VR til mobiltelefon.

Enn så lenge har Oculus altså ikke sagt noe om spesifikasjoner. Pris og lanseringtidspunkt er også noe vi nok må vente en god stund på å høre mer om, men med flere store selskaper som jobber med det, er det mye som kan tyde på at VR med integrert pc blir blant de mest aktuelle løsningene i fremtiden.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer