(Framerate.no): Versjonen av VR (Virtual Reality) som er tilgjengelig nå er langt mer avansert enn tidligere forsøk, men det er fortsatt mye som gjenstår.

Nå vil Intel være med i kampen om VR-brukerne, med et nytt prosjekt de viste frem på årets Intel Developer Forum i San Francisco.

Så langt har vi sett selskaper som HTC og Oculus, som har gått for relativt like løsninger, hvor du «forsvinner» inn i VR-verdenen i det du tar på deg brillene, og Microsoft, som har gått for en AR-løsning (Augmented Reality), hvor du ser verdenen rundt deg, mens 3D-elementer vises på brilleglassene i AR-settet.

 

Både det ene og det andre

Med Project Alloy ser det ut til at Intel vil gå for en slags mellomting, med en kombinasjon av VR og AR.

Ved hjelp av Intel RealSense-sensorer har Intel klart å lage et VR-sett som ikke er avhengig av sensorer plassert rundt i rommet hvor du bruker VR-settet.

RealSense-sensorene «scanner» omgivelsene dine i det du beveger deg rundt i dem, og kan bygge dem inn i VR-verdenen din, eller bare passe på å advare deg, slik at du ikke snubler i sofaer og bord.

De nye sensorene gjør det også mulig å ta elementer fra den virkelige verden inn i VR-verdenen, slik at du for eksempel kan bruke hendene dine, eller ting du holder i hendene, til å påvirke det som skjer i VR-verdenen.

En av de litt mindre smidige tingene med VR-sett som Oculus Rift og HTC Vive, er at du er bundet til pc-en din via tykke kabler.

 

Trådløst med batteri og pc innebygd

En styrke i Project Alloy skal også være at det er trådløs - på samme måte som Microsofts HoloLens.

VR-settet holdes i gang ved hjelp av et batteri som er plassert på bøylen du har bak hodet. Ifølge Intel skal Project Alloy være perfekt balansert, og ikke veldig tungt, batteri og klumpete VR-sett til tross.

For å holde hele settet trådløst, og mulig å bruke uten å ha det koble til en pc, er det plassert en Intel-basert pc inne i selve VR-settet. Etter alt å dømme en variant av Intels NUC-pc-er.

Enn så lenge er Project Alloy fortsatt på konseptstadiet, og det er ikke godt å si når et ferdig produkt vil være klart for salg, eller om Intel velger å samarbeide med andre om å lage et ferdig VR-sett.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer