(Framerate.no): Det er ikke bare de tradisjonelle teknologiselskapene som ser nytten av å dukke opp på CES-messen i Las Vegas.

I natt dukket også verdens største lekeprodusent opp. Lego, som gikk forbi lekegiganten Mattel i salg i 2014, er på CES for å vise frem en ny serie robot-Lego, Lego Boost.

Den danske leketøysprodusenten har holdt på med programmerbare systemer og roboter i lekeform siden slutten av 80-tallet, og både de forrige og nåværende generasjon av selskapts robotsystem, NXT, NXT 2.0 og EV3, har blitt, og blir brukt i skoler og på universiteter for å undervise i robotikk.

Selv om Mindstorms-systemet er en del forenklet, sammenlignet med vanlige robotsystemer, er det likevel snakk om relativt kompliserte greier.

 

Tilpasset yngre robotbyggere

Derfor har Lego nå altså lansert Boost, som skal lære yngre barn om roboter og robotikk.

Det nye Boost-systemet ser, ikke overraskende, ut til å ha mye til felles med Mindstorms. Boost leveres med tre Boost-moduler. Du har en bevegelsessensor, en kombinert farge og avstandssensor og en motor.

I tillegg følger det med 834 Lego-deler, en matte som kan brukes til å kalibrere robotene du lager, og til å prøve forskjellige minispillaktige oppgaver.

Settet lar deg bygge fem forskjellige roboter, men som vanlig med Lego, er det naturligvis omtrent bare fantasien som setter grenser for hva det er mulig å lage.

Blant modellene det følger med instruksjoner til er en oppreist robot som kan utføre forskjellige oppgaver eller skyte en kraftig gummipil, en elektrisk gitar, og ikke minst en 3D-printer.

 

There's an app for that

I likhet med Lego Mindstorms, bruker du en app til å programmere robotene, eller til å kjøre ferdigprogrammerte programmer.

Her skal det være mulig for barn, og voksne, å programmere inn forskjellige instruksjoner roboten skal følge, samt å fjernstyre roboten.

Programmeringen skjer ved å kombinere forskjellige fargede blokker med instruksjoner, og ser relativt greit og enkelt ut - så skal systemet da også være tilpasset barn fra syv år og oppover.

Lego Boost skal være klart for salg etter sommeren, og ser ut til å lande på en pris på rundt 1 700 norske kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer