(Framerate.no): Lego gjorde noe ganske nytt da de i 1998 lansert Mindstorns, et system for å lage til dels avanserte roboter av Lego.

Siden den gang har systemet blitt oppdatert flere ganger, og er i dag svært så avansert. Lego Mindstorms brukes i dag blant annet til å undervise i robotikk på universiteter og høyskoler.

Nå har den kinesiske teknologi- og mobilprodusenten Xiaomi lansert sin egen litt enklere vri på Legos robot-«leke».

 

Kjent klossedesign

Xiaomi Toy Block er et robotsystem du kan bygge selv. Byggeklossene ser mistenkelig ut som de kjente klossene fra Danmark, og det meste tyder på at de er kompatible med Lego.

Den nye robotkonstruksjonsleken er utstyrt med en styreenhet bygd rundt en ARM Cortex-M3-brikke, og kan styres via mobil eller nettbrett.

Ved hjelp av styrings-appen kan du styre roboten direkte, eller programmere enkle intruksjoner den skal utføre.

Med i settet følger det også motorer og en gyrofunksjon, som skal gjøre det mulig å lage en robot som er selvbalanserende og kjører på bare to hjul.

 

Enklere, men billigere

Det ser ikke ut til at Toy Block er utstyrt med like avanserte sensorer og kameraer som Lego Mindstorms, slik at det nok ikke er mulig å bygge like avanserte og varierte roboter som med Mindstorms.

Prismessig ser det imidlertid ut til at Xiaomi Toy Block kan være et greit første steg inn i robotbyggingens verden.

Ifølge selskapet skal den nye robotleken nemlig koste 499 Yuan, eller rundt 600 norske kroner. Med frakt og norske avgifter bør Toy Block dermed ende på et sted rundt 1 000 kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer