(Framerate.no) Tidligere denne uken kunne HTC fortelle at de har kommet à jour med leveringen av VR-settet Vive, og kunder kunne forvente levering i løpet av dager, i stedet for uker.

Med leveringsproblemene bak seg har HTC valgt å se fremover, og i en fersk pressemelding kan de avsløre at de nå slipper en ny versjon av HTC Vive.

Slapp av, det er ikke snakk om en oppdatert versjon av Vive, slik at den du eventuelt allerede har kjøpt nå er utdatert. HTC melder nemlig at de nå er klare med en bedriftsrettet utgave av HTC Vive, kalt Vive Business Edition (Vive BE).


Med bedre kundestøtte og lisenser

Vive BE er i utgangspunktet bare en vanlig HTC Vive, med selve VR-settet, to kontrollere, to basestasjoner, kabelpakke og ekstra ansiktsputer. Forskjellen fra konsumentversjonen er at bedriftene i tillegg får lisens for kommersiell bruk og dedikert kundestøtte via telefon.

Med bedriftsversjonen av Vive bygger HTC videre på sitt eksisterende partnernettverk, sier selskapet i pressmeldingen.

HTC samarbeider allerede med en rekke firmaer, alt fra bilprodusenter til legemiddelbransjen og forskningsinstitusjoner.

- VR har allerede vist seg å være svært populært blant kundene våre, og viser at det er stort potensiale innenfor bruk i bedriftssammenheng, sier Olivier Ribet, som er en av lederne i Dassault Systèmes teknologiavdeling, en av HTCs samarbeidspartnere.

 

Skiller seg ut med romskalering

HTC trekker blant annet frem at Vive er den eneste kommersielle løsningen som støtter romskalering, altså at det skapes et virtuelt rom du kan bevege deg i, basert på hvor mye plass du har å boltre deg på der du er, som et eksempel på hvorfor løsningen er så godt egnet for profesjonell bruk.

- Vives romskala-VR, drevet av Nvidia Quadro, er et fantastisk verktøy som lar profesjonelle brukere jobbe interaktivt og bevege seg rundt det de jobber med. Dette vil revolusjonere måten man jobber med alt fra design til medisinsk forskning, hevder Bob Pette i Nvidia.

Ikke overraskende vil HTC Vive BE koste noe mer enn konsumentutgaven. Prisen vil ligge på 1 080 Euro, pluss avgifter.

HTC Vive Business Edition skal være klar for salg i løpet av juni. De første ukene vil Vive BE være å få kjøpt i USA, Canada, Storbritannia, Tyskland og Frankrike, men HTC planlegger å slippe globalt bare noen uker senere.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer