(Framerate.no): Det er ikke mange produsenter som har valgt å utstyre musene sine med skjerm, og for de fleste blir det med den ene gangen, som en litt underlig gimmick.

Cooler Master har imidlertid holdt på skjermen på sine Sentinel-mus i flere år nå, siden den første kom i 2009. Sist vi testet en av selskapets Sentinel-mus, var med Sentinel Z3RO-G, og det er omtrent fem år siden.

Rent designmessig er det fint lite som har endret seg siden den gang, og mye føltes veldig kjent da vi koblet til selskapets ferskeste mus med skjerm, Sentinel III.

Det innebærer, annet enn at den samme skjermen som tidligere er på plass, at Sentinel III er tilpasset høyrehendte, og har en behagelig design som burde passe de fleste med normale never.

 

Match resten av ustyret

Som med stadig mer spillutstyr er fargejusterbare RGB-lys selvsagt på plass. Her kan du justere fargen på toppen av musa etter eget ønske, slik at det matcher hva enn annet du har av fargede lys på skrivebordet.

Innvendig har det skjedd litt siden sist vi testet en Cooler Master Sentinel. Etter at laser har så godt som dominert i mange år, er optisk virkelig vinden om dagen, og til Sentinel III har Cooler Master valgt en Avago 3988 optisk sensor.

Sensitiviteten er justerbar fra 50 til 6 400 dpi, og du kan om ønskelig finstille aksene separat, altså ha en «hastighet» på X-aksen, og en annen på Y-aksen. Du har mulighet til å programmere fire dpi-nivåer, i tillegg til at du via programvaren kan programmere opp til fem profiler. Totalt sett gir det mange muligheter.

Som med en del andre spillmus har du ellers muligheten til å programmere makroer og endre funksjoner på knappene på musa. Det er altså rikelig med justerings- og programmeringsmuligheter å leke seg med her.

Totalt har du åtte knapper å ta av her, og fordelt over profiler og med doble funksjoner, bør det være rikelig for de fleste.

 

Presis, men kranglete

Den optiske sensoren er, når alt klaffer, svært så presis, og mer enn rask nok – i alle fall til vår bruk. Dette med å få alt til å klaffe kan det imidlertid være litt så som så med.

Vi hadde nemlig tidvis en del trøbbel med å få musa til å oppføre seg skikkelig, eller klare å lese av underlaget i det hele tatt. Blanke overflater, som blanklakkert tre eller glass fungerte ikke. Ikke så uvanlig for en optisk sensor, for så vidt.

Verre var det at vår Sentinel III var i overkant kresen på musematter. I de fleste tilfellene holdet det heldigvis med å kalibrere sensoren til underlaget den skulle brukes på, men ikke alltid. Det resulterte tidvis i hakkete og upresise bevegelser på skjermen.

Best fungerte Cooler Master Sentinel III på selskapets egen Swift-RX-matte. Vi hadde litt mer trøbbel, og måtte kalibrere musa flere ganger for å få den til å fungere optimalt på vår Qpad CT XXL, og på vårt hvite skrivebord var det mer eller mindre bare å gi opp.

Det er første gang på flere år at vi har opplevd en mus som er så pass kresen på underlaget den brukes på. Da er det godt at den i det minste gjør en god jobb, og er nøyaktig og rask, når ting først fungerer som det skal.

 

Flott når den fungerer

For i bunn og grunn er Cooler Master Sentinel III en god mus. Ikke er den skremmende dyr heller, sett opp mot sammenlignbare alternativer. Vi liker designen, som ligger godt i en ganske gjennomsnittlig hånd.

Skjermen, som viser hvilket dpi-nivå du har valgt, eller som kan vise egendesignede logoer eller egen tekts, er like «kul» og meningsløs som tidligere. Den ligger tross alt under håndflata når du bruker musa. En kul gimmick, men ikke spesielt nyttig.

Vi liker at du har rikelig med programmeringsmuligheter, og flere profiler å fordele det på. Det gir svært mange muligheter. Kombinert med en rask og god optisk sensor ligger det altså an til nær full pott.

Dessverre ender det ikke helt sånn. Problemene med å takle mange typer underlag, og knoting med kalibrering, som ofte ikke gjorde ting stort bedre, trekker nemlig ned. Her må man holde tunga rett i munnen når man velger musematte eller underlag å bruke Sentinel III på. Velger du feil kombinasjon er vår erfaring nemlig at det kan bli ganske håpløst.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer