(Framerate.no): Steelseries var et av de første spilltilbehørsselskapene som begynte å bruke gammeldagse, mekaniske brytere i tastaturene sine, og lenge var Steelseries 6G og senere 6Gv2 blant får alternativer på markedet.

Siden den gang har både gamle og nye produsenter sluppet stadig flere mekaniske tastaturer. Steelseries har også oppdatert sitt utvalg: Sist ute er oppfølgeren til det relativt enkle 6Gv2, Steelseries Apex M500, som vi har brukt den siste tiden.

Navnet til tross, Apex M500 har lite til felles med storebror Apex M800, som vi har testet tidligere. Mens Apex M800 hadde en ny type bryter og flerfargede lys, har Steelseries valgt ensfargede, blå lys og Cherry MX Red-brytere til Apex M500.

 

Enkel design og få ekstrafunksjoner

Dette er et ganske enkelt tastatur, både i design og funksjonalitet. Designen er så enkel som en får det. Steelseries Apex M500 er rektangulært, med lett avrundede kanter og som er sort i fargen. Minimalistisk, kan man vel si.

Byggekvaliteten virker god, og det skal en del til for å få tastaturet til å flekse, til tross for at det, i alle fall utvendig, er plast både over og under. Det er egentlig fint lite å utsette på designen, og dette kan nok passe bedre for et mer voksent publikum enn en del av spilltastaturene en får kjøpt om dagen.

Det eneste vi egentlig savner, er en håndleddstøtte. Steelseries Apex M500 er relativt lavt i front, i alle fall lavere enn mange andre mekaniske tastaturer, men en håndleddstøtte hadde likevel gjort det mer behagelig, spesielt om man, som oss, sitter flere timer og skriver eller spiller hver dag.

 

Litt lett bryter til annet enn spill

Steelseries Apex M500 er utstyrt med Cherry MX Red-brytere, som vi er godt kjent med fra tidligere. Dette er en lineær og ganske lett bryter, som nok kan passe en del spillere godt. Den er rask og lett, og slik sett godt egnet for spill hvor det er hektisk bruk av tastaturet.

Vi foretrekker tastaturer med MX Brown, siden den gir en liten tilbakemelding i det bryteren aktiveres, er litt tyngre, og bedre egnet til å skrive mye på. Til mer rene spilltastaturer gjør MX Red imidlertid en god jobb, og bedre enn de fleste kopibryterne en del produsenter har blitt veldig glade i å bruke de siste par årene.

Med Apex M500 har Steelseries, som med forgjengeren 6Gv2, valgt å gjøre det enkelt. Her har du bare standardtastene, og ingen ekstrataster, makrotaster eller den slags. Det er ikke en gang dedikerte taster for medieavspilling.

 

Fortsatt programmeringsmuligheter

At det ikke er noen ekstra taster betyr imidlertid ikke at du går glipp av programmeringsmuligheter. Medietastene er, som på mange andre tastaturer, plassert på F-tastene. Ellers kan du programmere de vanlige tastene etter eget ønske ved hjelp av Steelseries Engine 3-programvaren.

Steelseries Engine 3 har vi mye erfaring med fra tidligere, og det er blant løsningene vi liker best når det skal programmeres lys og makroer, eller for å justere lyd med hodesett og gjøres endringer i innstillinger på selskapets spillmus.

Det er selvsagt lys under tastene, men her har Steelseries droppet flerfargede lys. Her har du blått lys du kan justere lysstyrken på, og det er egentlig det. Programmeringsmuligheter utover det har du ikke.

 

Enkelt, greit og ikke skremmende dyrt

Steelseries Apex M500 er et veldig enkelt tastatur.

Det kan for så vidt være like greit noen ganger. Vi liker flerfargede lys og flere programmeringsmuligheter. Ulempen er bare at den slags koster mye ekstra.

Derfor kan det være greit med enklere tastaturer som koster mindre. Med en pris på rundt 1 100 kroner er ikke Apex M500 det billigste av de enkle tastaturene, men ender opp omtrent midt i prismessig.

Steelseries Apex M500 er et bra tastatur, men det tilbyr ikke noe mer enn andre tastaturer i samme prisklasse. Kanskje til og med litt mindre, ettersom du her er låst til Cherry MX Red, mens flere av konkurrentene tilbyr flere bryteralternativer.

Det er heller ikke langt opp til for eksempel Steelseries Apex M800, som har flerfargede lys og litt mer funksjonalitet. Det har vel å merke en annen bryter som er god, men ikke fullt like god som Cherry MX. Et annet alternativ kan være det litt rimeligere Qpad MK-70, som alt i alt er et veldig likt, og godt, tastur.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer